2013.12.17-én érkeztünk Isztambulba, ahol a Marmara Egyetem küldött alkalmazottai fogadtak minket. Innen vittek a szállásunkra, ahol két éjszakát töltöttünk. Miután elfoglaltuk a szálláshelyünket, a Marmara Egyetem által utazásunk egész idejére biztosított gépjármű sofőrrel együtt vitt bennünket a  Magyar Kulturális Központ megnyitó ünnepségére.

Következő nap reggel a Marmara Egyetem Rektori Hivatálába mentünk, ahol Orbán Viktor Miniszterelnök Urat díszdoktorrá avatták és Szávai Ferenc Rektor Úr protokollt írt alá a Kaposvári Egyetem nevében a Marmara Egyetemmel. Még aznap a befolyásos Iszambuli Aydin Egyetemre tettünk látogatást. Itt az egyetem egyik professzora, Mustafa Saim Yeprem fogadott minket egy ebéddel egybekötött beszélgetésre. Tőle roppant hasznos információkhoz jutottunk, továbbá a közbenjárásának köszönhetően a következő napra találkozót sikerült szervezni az Islam Arastirma Merkezi alelnökével (ISAM-Iszlám Kutató Központ), valamint az istambuli 29. Mayis Egyetem rektorával.
Egy másik isztambuli magán egyetemet, az Arel Egyetemet is sikerült aznap meglátogatni. Ott a két egyetem közötti jövőben megvalósítható tervekről egyeztettünk.

19-én az ISAM-ban, Varga József docens urat és engem a Kaposvári Egyetem képviselőjeként fogadott Tuncay Basoglu alelnök úr, aki kijelentette, hogy egyetemünk Iszlám Intézetének számára kész minden tőlük telhető segítséget megadni.

Ezt követően a 29. Mayis Egyetemre tett látogatásunk is nagyon hasznosan telt. A Rektor Úr és három dékán munkatársa szívélyesen fogadott bennünket. Ők is szorgalmazták a két egyetem közötti megállapodás mielőbbi létrejöttét.


Kaposvár, 2014. január 29.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.