2013.11.13-án a Török Nagykövetség delegációja, Ms Mediha Eraslan és Ms Nilgün Oran másodtitkár asszonyok látogatták meg a Kaposvári Egyetemet, ahol az Iszlám Tudományok Kutatóintézet és a Nemzetközi Titkárság dolgozói fogadták őket.

Megismerkedés után egy rövid, az Intézetről szóló prezentációval mutattuk be az ITK strukturális felépítését, feladatait, lehetőségeit valamint céljait. Ezt követően egy megbeszélés vette kezdetét, mely magába foglalta az Iszlám világ helyzetét, az Iszlám bankrendszert, Törökország jelenlegi helyzetét, valamint a Kaposvári Egyetem lehetőségeit, mindemellett feltérképeztük milyen egyetemekkel van kapcsolatunk az Iszlám országokból. Fontos megemlíteni Varga József docens úr beszámolóját kutatásairól az iszlám bankrendszerrel kapcsolatban, valamint egy rövid ismertetőt az iszlám és a gazdaság közötti kapcsolatról.  

Mindezek után egyetemi campus visit-re került sor, mely igazán jól sikerült, nagyon tetszett nekik maga az egyetem és környezete, valamint a képzések, amiket bemutattunk nekik. Rövid látogatás a Kollégiumban, illetve az egyetem könyvtárában. Többször hangoztatták, hogy nagyon jól felszerelt, kulturált egyetem, szívesen töltenének több napot, akár évet is itt. Következő látogatási cél a Lovasakadémia volt, mely igazán lenyűgözte vendégeinket. Említették, hogy nem láttak még ilyen jó felépítésű, illetve ilyen kellemes légterű intézményt.
A sikeres fogadtatás után örömmel ajánlotta fel a Török Nagykövetség delegációja a jövőbeni segítséget. Ők is szorgalmazzák új kapcsolatok kiépítését és megállapodások létrejöttét a KE és török egyetemek között. Ms Mediha Eraslan és Ms Nilgün Oran látogatása igazán jól sikerült, reméljük a továbbiakban is hasonló találkozókkal gazdagodik a Kaposvári Egyetem Iszlám Tudományok Kutatóintézete.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.